onsdag 29 september 2010

Filt till babyskyddet!

En bild på Lilla "Guss" i sin gossiga filt.

Jag har fått många fina kommentarer på filtarna jag gjort till babyskyddet.
Det är en suveränt bra filt, om jag får säga det själv :-)

Traktorn har ju vuxit ur babyskyddet men förra året då han var nyfödding så använde vi den jämnt.

Det blir ju lätt många resor i bil för de små. BVC-besök, handla, lämna och hämta syskon, hälsa på släkt och vänner osv osv. Ja ni vet ju hur det kan vara. Många gånger sover de små liven, då är denna filt helt kanon, man bara lägger ner den lilla i de inne-kläderna han/hon har på sig. Och så sveper man in den lilla i tre lager fleece. Man behöver inte krångla med overall och riskera att barnet vaknar. Eller så har man ett barn av den sorten som är mycket vaket men inte gillar stora bylsiga overaller, eller att det blir för varmt i overallen i bilen. När bilen har fått upp värmen så kan man med denna filt enkelt lätta på ett, två eller tre lager fleece.

Redan i våras fick jag beställningen på denna filt. Då gick den blivande ägaren under namnet Filur och låg varmt ombonad i sin mammas magen. Nu är Filur ute i vår värd och filten är hans.
Figuren på filten heter Totoro och är en Japansk Trä-ande (är det rätt M?)Filtar som jag gjort innan= En till ÅsaNisse och en till en vars mamma gillar kossor  och så Traktorns egna.Gissa vad jag gjorde för ett år sedan, just nu!
Jo, jag njöt av en alldeles ny liten Traktor.
Grattis på 1års dagen, min älskade skatt!

6 kommentarer:

 1. De verkar onekligen mycket smarta de där filtarna. Vad är det för härligt grönt tyg, fleece?

  SvaraRadera
 2. ÅÅ Totoro! Har du gjort den själv? Alltså bilden ;) Totoro är ju hur söt som helst!! Mycket vacker filt å verkar vara riktigt praktisk oxå! ;)

  Kristin Carlson

  SvaraRadera
 3. Visst har jag gjort Totoro själv, Jag fick ta hjälp av lite bilder, och LillPrins fick godkänna den. Han har lite mer koll på Totoro än jag :-)
  Kul att du gillade den :-)
  Filten är rysligt praktisk!

  SvaraRadera
 4. Ja tack måste jag ju säga, för Belles i födelsepresent.... den var verkligen super!!! å läcker med dödskallar :)


  Tessa

  SvaraRadera